Monday, 2 October 2017

Scotland - North Coast 500 (1)

Ik ben al een jaar of drie van plan om met de motor naar Schotland te gaan. De route die ik wil rijden is de 'North Coast 500'. Na een hele drukke zomer met mijn fietsverhuur kan ik nu eindelijk weg. Het is inmiddels oktober. Schotland staat niet bekend om het subtropisch klimaat, en......, plannen moet je durven te herzien! Ik vervang de motorfiets door m'n Land Rover met daktent. Op deze manier ben ik al een paar keer naar Spanje geweest in de winter voor langere periodes. Deze opzet voelt ook een beetje als 'thuis'.

HET PLAN:

De 'North Coast 500' route is al op het interactieve kaartje hieronder geprojecteerd. Je kan 'zoomen' en kiezen tussen kaart of satelliet beelden. Op dat zelfde kaartje kan je straks 'live' mijn voortgang volgen via de data die mijn telefoon via 'Bubbler GPS' naar 'Spotwalla' gaat ophoesten (als ik alles goed heb ingesteld, maar dat denk ik wel).


 Route en voortgang. (wordt automatisch geupdated)

Vanaf de DFDS ferry aankomst in Newcastle wil ik eerst naar het schiereiland Skye. Onderweg daar naartoe wil ik kijken bij de 'Falkirk Wheel'. Een mega botenlift/carrousel die een hoogte van 35 meter overbrugt. Twee bakken waarin vrachtboten varen, hangen in een soort draaimolen. Lijkt me zeer indrukwekkend.
Falkirk Wheel
Ook wil ik kijken of ik nog een gedeelte van 'Hadrian's Wall' kan volgen. Een Romeins mega project wat het nooit echt heeft gehaald.
Hadrian's Wall

Skye zit niet in de NC500 route, ik wil er wel rondkijken. Het plaatsje Portree staat o.a. op mijn lijstje.
 Portree

Daarna ga ik de route volgen, verdere plannen heb ik niet, ik zie wel onderweg.

De gebruikelijke voorbereiding vandaag. In de werkplaats de daktent op mijn auto takelen. Het voorste rek wat ik naar Spanje wel meeneem laat ik nu thuis. De extra jerrycans en 'middle of nowhere' spullen die daar normaal op zitten heb ik nu niet nodig.
Daktent plaatsen.

Morgen spulletjes bij elkaar zoeken. 'Werk' dingen regelen, boodschappen doen. Ik neem  eten/drinken mee zodat ik een paar dagen zonder bevoorrading kan. Op locaties zonder stroom red ik me wel met de dubbele accu's in mijn auto. Geen plannen eigenlijk. Liefst wildkamperen natuurlijk, rustige campings zijn ook een optie (douche!), is het weer slecht dan kan ik ook een hostel of B&B opzoeken. Ik zie wel!

Eén ding staat vast, woensdag a.s. 17:30 vaart de boot met mij en mijn auto vanuit IJmuiden weg.
Yes.....!!!
No comments:

Post a Comment